ARABANIZ YAZA HAZIR MI ?
top of page
  • Yazarın fotoğrafıSinan Auto

ARABANIZ YAZA HAZIR MI ?



Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, arabanızın bakımlı olmasının önemi bir kat daha artmış durumda. Özellikle kışın çok fazla dikkate alınmayan bakımlar, yaz aylarıyla birlikte otomobillerde kendisini hissettirmeye başlamış durumda. Sıcaklığın artmasıyla birlikte özellikle hararet sorunu ve fren balatası sorunları ortaya çıkmış durumda. Ayrıca klima bakımları ve fren diski bakımları da yaptırılması gereken oto bakımları arasında yer alıyor.

Arabam Hararet Yaparsa

Arabanızın hararet yapması özellikle yaz aylarında sıkça karşılaşılan bir sorundur. Arabaların hararet yapma sebeplerinin başında tıkanış radyatörler ve motor soğutma sistemi boruları gelmektedir. Bu parçaların bozulması veya tıkanması arabanın hararet yapma ve su kaynatmasına sebep olacaktır. Böyle bir durumda arabanızın radyatörleri değiştirilmeli ve motor soğutma sistemi boruları açılmalıdır. Bu işlemlerin hepsi uygun araba parçaları kullanılarak yapılmalı ve oto yedek parça seçimine dikkat edilmelidir.

Fren Balatası Değişimi

Fren baltası değişimi mevsimsel geçişlerde, kontrol edilerek ihtiyaç duyuluyorsa mutlaka yapılmalıdır. Fren balatası kontrolleri yapılırken, fren diskleri de kontrol edilmeli gerek duyuluyorsa bu parçalarda değiştirilmelidir. Fren balatası değişimi ve fren diski değişimi yapılırken mutlaka orijinal oto yedek parçalar kullanılmalı ve kullanılan araba parçalarının kalitesi sorgulanmalıdır.

Araç kliması Bakımı

Araç kliması bakımları genellikle yaz ayları gelmeden mutlaka yapılmalıdır. Yaz bakımları yapılırken, klima motoru, polen filtresi, klima fan pervaneleri, klima gazı mutlaka kontrol edilmeli gerekiyorsa orijinal yedek parça kullanılarak değiştirilmelidir. Klima bakımları yapılmamış bir otomobilin havalandırma sistemi iyi çalışacak, araç içinde koku yapmayacak ve iyi bir soğutma gerçekleştirecektir.

Fren Diski Değişimi

Fren diski değişimi, otomobil sahiplerinin en çok ihmal ettiği konuların başında gelmektedir. Fren diski değişimleri her 60 bin kilometre de bir kontrol edildikten sonra ihtiyaç duyuluyorsa yapılmalıdır. Fren diski değişim fiyatları arabaların markalarına göre farklılık gösterirken, fiyatlar yerine kullanılan parçaların kalitesi sorgulanmalı ve mutlaka orijinal oto yedek parça kullanılmalıdır.


Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte, yazlık araba bakımlarının önemi de bir kat daha artmış olmaktadır. Problem yaşamadan bir sürüş gerçekleştirmek istiyorsanız, klima bakımlarını, fren baltası bakımlarını, fren diski bakımları ve periyodik bakımları mutlaka uygun oto yedek parçalarla yaptırmalısınız.



bottom of page